A gázkonfigurátor különösen hasznos az orvostudomány, gyógyszerészet, laboratóriumok, környezeti mérések, egyetemek és kutatás területén kalibráló gázokkal vagy méréstechnikai gázkeverékekkel dolgozók számára. Az eszköz segítségével a felhasználók kiválaszthatják a kívánt gázkomponenseket a kívánt összetételben, majd a megadott adatok ellenőrzése után a Messer szakemberei megvizsgálják, hogy a kívánt keverék elkészíthető-e, figyelembe véve a fizikai és kémiai lehetőségeket, valamint a biztonságtechnikai előírásokat. Ha nem, alternatív javaslatokat nyújtanak.

A hagyományos telefonos vagy e-mailes rendelési folyamat során előfordulhat, hogy néhány fontos információt nem adnak meg a rendelés leadásakor. A konfigurátor automatikusan bekéri az összes lényeges információt, biztosítva a legmegfelelőbb gázkeverék ajánlását.

Kalibráló gázok egyedi igényekhez

A kalibráló gázok kulcsszerepet játszanak a minőségellenőrzés, biztonságtechnika, emissziómérés és környezetvédelmi ellenőrzés területén. Minden analitikai módszer összehasonlító jellegű, tehát a mérőeszközöket kalibrálni kell, a gázelemzés esetében például meghatározott összetételű etalon gázok segítségével. A Messer egyedi kalibráló gázokat kínál, amelyek különböző szabványi előírások szerint készülnek, biztosítva a legmagasabb szintű megbízhatóságot és pontosságot.

Gázkeverékek összetétele

A kalibráló gázok összetétele jelentősen eltérhet az alkalmazás függvényében, a %-os tartományban lévő egyszerű kétkomponensű keverékektől a ppm (parts per million = milliomod rész) vagy ppb (parts per billion = milliárdod rész) tartományban lévő többkomponensű keverékekig. A Messer minden kalibráló gázt egyedi gázkeverékként gyárt az ügyfél specifikációi szerint, figyelembe véve a pontos összetételt, a komponensek koncentrációját, a gyártási és analitikai pontosságot, valamint a stabilitási időt.

Gázkeverékek kategóriái

A különböző alkalmazásokhoz a Messer többféle kalibrálógáz-kategóriát kínál. A Labline keverékek például +/− 2 %-os kalibrálógáz-bizonytalanságot kínálnak, míg a nagy pontosságú mérésekhez a Topline keverékek bizonytalansága kisebb, mint +/− 1%. A nyomelemzéshez pedig a Traceline keverékek állnak rendelkezésre, amelyek koncentrációi a ppb-tartományban vannak. Minden kalibrálógáz palack tanúsítvánnyal rendelkezik, amely tartalmazza a tényleges összetételt, annak bizonytalanságát, valamint a lejárati időt.

Akkreditált minősítésű gázkeverékek

A Messer szigorú minőségbiztosítási rendszere garantálja, hogy a kalibráló gázok megfelelnek a legmagasabb minőségi előírásoknak. Az ISO EN 9001 és az ISO/IEC 17025 szabványok szerint működő nemzetközi laboratóriumaink akkreditált kalibráló gázokat kínálnak, amelyek összetétele és analízis bizonytalansága nemzeti szabványok szerint nyomon követhető.

A Messer Hungarogáz saját Akkreditált Gázanalitikai Kalibráló Laboratóriummal rendelkezik, amely különböző gázkeverékek összetételének meghatározására specializálódott. Az itt készült kalibráló gázokhoz minden esetben külön bizonylat tartozik, amely tartalmazza a gázösszetételt és annak mérési bizonytalanságát.

A Messer gázkeverék-konfigurátora itt található: https://www.messer.hu/messer-gazkeverek-konfigurator

KÉRDÉSE VAN? VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Kapcsolódó cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szeretne rendszeresen értesülni blogbejegyzéseinkről, aktuális híreinkről, gázokkal kapcsolatos szakmai információkról? Kérje hírlevelünket!